onsdag, 05 september 2012 15:02

Bostonsquash

Squashen växer så det knakar i trädgården och det är inte lätt att hitta på nya recept hela tiden. För att kunna spara lite av squashen tills i vinter gjorde vi en bostongurksinläggning, fast med squash istället för gurka.

bostonsqash foto elina holmgren heliga hembygd

Vi började med att hacka små små bitar av squash, paprika och lök och lät det ligga i en bunke saltvatten över natten. På morgonen kokade vi först ihop en ättikslag på: en kaffekopp ättiksprit, en halv kopp vatten, knappt tre koppar socker, en halv matsked salt, en halv matsked krossade senapsfrön och två kryddnejlikor. När lagen kokat ihop sig hällde vi i de hackade grönsakerna och lät allt koka i 30 min tills det gottat ihop sig. I med bostonsquashen i burkar och ner med dem i matkällaren i väntan på höstens utflykter med korvgrillning.

103 kommentarer

Lämna en kommentar