onsdag, 02 januari 2013 18:04

En sund själ i en sund kropp

Årets nyårslöfte handlar, som de flesta nyårslöften, om sport. Därför har vi börjat det nya året med att bli medlemmar i Svenska Frisksportförbundet.

Farfar Trygve berättade i mellandagarna om när han och hans kamrater var frisksportare på 40-talet. De jobbade som skogshuggare i Norrland, åt bara vegetarisk kost och var allmänt hurtiga. Men deras förman var skeptisk, han trodde inte att de unga männen skulle klara av det tunga arbetet i skogen när deras mat bestod av råkost, kokta potatisar och kruskagröt. Det visade sig dock att de var minst lika produktiva som andra arbetslag.

farfar trygve står på händer heliga hembygd
Farfar Trygve är med sitt livslånga frilufts- och sportliv lite av en idol och eftersom att en gärna vill likna sina idoler började vi i mellandagarna söka information om frisksportarna. 40-talets sunda livsföring visade sig ha överlevt och Svenska Frisksportförbundet finns fortfarande med lokala klubbar över hela landet, den närmaste klubben bara 13 km härifrån.

Frisksport utgår från en holistisk ideologi där sport och friluftsliv verkar tillsammans med vegetarisk kost, nykterism och folkbildning för välmående människor och en fredlig värld. Vi gillart!

Ungefär så här förväntar vi oss att se ut i slutet av 2013:

Läs mer om Svenska FrisksportförbundetSvenska Frisksportförbundet

35466 kommentarer

Lämna en kommentar