söndag, 09 september 2012 19:30

Kulturarvsdag i träd

treehouse och tradtoppar foto elina holmgren heliga hembygd

I morse vaknade vi av frisk kall luft i ett oeldat hus tre meter ovanför marken.

Kulturarvsdagen som årligen uppmärksammas under andra söndagen i september, hade i år temat Under ytan. Vi valde att istället hålla oss markant över ytan spanandes från ett trädhus på UrnaturUrnatur utanför Ödeshög.

hangbro foto mia lindgren heliga hembygd
Urnatur är en imponerande verksamhet. I skogseremitaget har ägarna själva byggt sju stugor och trädhus av virke som kommer från ägorna, alla olika med egna inredningar och berättelser. I ett av dessa bodde vi inatt och var glada över att det inte blåste, för minsta pust svängde träden och därmed också oss uppe i huset. Maten på Urnatur kommer från grönsakslandet eller husknuten och äggen vi åt till frukost var ljust turkosa från hönsen vi hörde imorse.

mia and the treehouse foto elina holmgren heliga hembygd
Att vi befann oss på denna plats berodde på att vi hade en återträff för volontärer och svenska deltagare från sommarens IOV World Youth CongressIOV World Youth Congress. Tillsammans igår försökte vi väl och länge att få igång eld genom att bara använda pinnar, och när det efter några svettiga försök lyckats bakade vi barkbröd över öppen eld. Det smakade riktigt gott ute på den soliga hösteftermiddagen. Beskrivning kommer senare i veckan. 

vaxduk mossa foto elina holmgren heliga hembygd
Innan vi for i förmiddags fick vi med oss en bit vaxduk av mönstret Mossa designat av Ulrika Krynitz. Det får bli ett salsbordsminne av en fin skogshelg med fina människor.

38 kommentarer

Lämna en kommentar