mia lindgren och elina holmgren


vår filosofi foto elina holmgren heliga hembygd 


Mia och Elina

I ett gult hus mitt emellan Vänern och Vättern i en by som heter Varnhem bor vi, Mia och Elina. I gästkammaren står en hyvelbänk och i salen en vävstol. Däremellan samsas stövlar med kavajer, och pelargoner med torkade rävskinn. I trädgården odlar vi rovor och när vi gräver hittar vi fornminnen och skelett i jorden.

 

Vår närmsta granne i sydväst är en klosterkyrka från 1200-talet där Birger Jarl och fyra svenska kungar ligger begravda. Genom köksfönstret ser vi också Sigrids kulle som gömmer över tusen vikingatida kroppar och utgrävningen av Sveriges äldsta kyrkorum. I Varnhem finns även turister, mängder av körsbärsträd och förhoppningar om en egen Ica-butik.

 

Hit flyttade vi våren 2012 och här har vi bestämt att vår hembygd är.

 

Vår filosofi

Kanske kan ogräset i diket bli till en välsmakande middag. Kanske rymmer järnklumpen i grönsakslandet berättelser om medeltida äventyr!

Vi tror på att ta tillvara på de möjligheter som finns i vår närhet för att skapa värdefulla upplevelser i vardagen. När vi gör det bygger vi en relation till platsen som får oss att känna samhörighet och mening.